For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
Óriási változások a munkavégzés terén

Óriási változások a munkavégzés terén

A piaci trend ugyanis egyértelműen a rugalmas munkavégzés irányába mutat: Japánban véget ért az élethosszig tartó munkavállalás kora, az USA-ban a várakozások szerint 2022-re a munkaerő fele már szabadúszóként fog dolgozni, de Magyarországon is egyre inkább jellemző a rugalmas munkavégzés.

A Big Office Day alkalmából nemrég bemutatott hazai kutatás szerint ugyanis amellett, hogy a megkérdezett munkavállalók közel negyede (24%) hatékony megoldásnak tartja, ha az otthonról történő munkavégzés miatt nem járnak be minden nap, a dolgozók harmada akár a fizetéscsökkentést is vállalná heti egy nap otthoni munkavégzésért cserébe. Minden ötödik munkavállaló pedig már nem is menne olyan céghez, ahol nem biztosított a home office lehetősége.

Rugalmas munkavégzés

Meggyőződésünk, hogy egy munkavállaló akkor végzi a legjobban a munkáját és hozza ki magából a legtöbbet, ha – az összetartó csapat, a szakértő munkatársi környezet és a szakmai kihívást és fejlődési lehetőséget biztosító feladatok mellett – a munkaidő és a szabadidő, magánélet arányának és beosztásának lehetőségét a lehető legrugalmasabban kezelheti – mondta el Végh József, a K&H HR igazgatója.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Top