For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
Szezonális, alkalmi munkalehetőségek a Balatonon – Idénymunka I.

Szezonális, alkalmi munkalehetőségek a Balatonon – Idénymunka I.

Balaton-parti munkák tavasztól őszig! Aki alkalmi, időszakos, szezon munkát keres nyárra – és belföldön szeretne elhelyezkedni – annak kiváló lehetőség a Balaton! Tavasztól egészen augusztus utolsó hetéig szinte folyamatos a Balaton munkaerőfelvevő-képessége, rengeteg pozícióba keresnek munkavállalókat.

Jó kereseti lehetőség

A Balaton-parti és környéki álláslehetőségek egyre jobban fizetnek! Ez legfőképpen a munkaerőhiánynak köszönhető: sok balatoni vendéglátós (takarító, pultos, szakács, konyha kisegítő, mixer) már külföldre költözött, mivel szinte télen semmi lehetőség nincsen a környéken számukra és megunták a kétlaki életet. Ennek következtében erős hiány jelentkezik a Balaton dolgozni tudó és akaró munkaerőből.

A balatoni munka ugyanakkor nem gyaloggalopp! Sokat kell dolgozni – gyakran 12 órás műszakokban – heti 1, max. 2 szabadnappal. Mivel a vendéglátóhelyeknek csak pár hónap áll rendelkezésükre, hogy kitermeljék az egész éves bevételüket, ezért mindent megtesznek azért, hogy abban a pár hónapban a lehető legtöbb forgalmat bonyolítsák le. Pörgős munkahelyi környezetre lehet számítani!

Aki szállással, ellátással szerződik, az értelemszerűen mérsékeltebb alapfizetésre számíthat. Így a legkevesebb, amivel 2018-ban találkoztam az 550 forintos órabér volt egy 16 éves fiatalember számára, akinek palacsintát kellett sütnie és hamburgert készítenie. Egyébként a 3 hónapos szezon alatt így napi 10 óra mellett megkeresett több, mint 400 ezer forintot, melyet félre is tudott rakni, mert nem kellett költenie semmire és egész nyáron a Balaton-parton nyaralt. Úgyhogy annyira nem bánta.

Az átlagfizetés 800-1200 forintos órabér között mozog. Erre még rájöhet a borravaló fizettető pozíciókban (pultos, felszolgáló, pincér). Természetesen a szakács fizetéssel kevés pozíció vetekedhet, a séfek 250-500 ezer forintosos fizetéssel kalkulálhatnak, étteremtől függően.

Sok nyitott pozíció

Elég sok pozícióban el lehet helyezkedni a nyáron a Balatonnál idénymunka keretében. A szezon május 15.-ével indul, ekkor nyitnak a strandok is, de a gyakorlatban Pünkösdig nem kell sok forgalomra számítani csak a helyi lakosokra, kerékpárosokra és a turistákra.

Alkalmi munkalehetőségek pozíciók szerint a Balaton parton:

Idénymunka a Balatonon

Amik nyáron nagyon keresettek a Balatonon, azok a szórakozóhelyek és a vendéglátóipari egységek. Strand, fesztiválok, éjszakai élet! Ezeken a területeken kínál a legtöbb lehetőséget a Balaton a dolgozni akarók számára. A strandokon büfékbe, lángossütőkbe, fagylaltozókba és butikokba lehet elhelyezkedni szezonmunka keretében. Az északi-parton a Balaton-felvidéki borvidék miatt rengeteg borfesztivál kerül megrendezésre, Badacsony – Tihany – Balatonfüred – Csopak – Balatonalmádi vonalában a pár hetes borfesztiválokra folyamatos a kereslet a pultosok, mosogatók iránt. A déli parton Siófok-Zamárdi-Fonyód is tartogat számos lehetőséget fesztiválokon, éjszakai bárokban, kávézókban, csárdákban.

Általában a fiatal, terhelhető munkaerőt preferálják a munkaadók, de a tapasztalt generációt is szívesen fogadják!

Takarítás és kertgondozás – felkapott és igen jól megfizetett!

A balatoni turizmus szárnyalásával egyre nagyobb igény keletkezik a rugalmas takarító és kertgondozó munkaerő iránt. Rengeteg a kiadó apartman, aki teheti meghirdeti a nem használt ingatlanját, lakásrészét és tényleg nagyon sok külföldi, valamint belföldi turista érkezik a Balatonra. Hatalmas a kereslet a takarító személyzet iránt, valamint a fűnyírásért, kertgondozásért és házmesterként a ház körüli feladatok ellátásáért is igen szép pénzeket meg lehet keresni!

Érdekelnek a Balatoni álláslehetőségek? Idénymunka, szezonális, alkalmi munka a Balaton partján? Szállással vagy anélkül? Nézz szét az oldalon az aktuális Balatoni álláshirdetések között Veszprém-Zala-Somogy megyében!

Alkalmi, szezonális, időszakos állást keresel a Balatonon? Töltsd fel a profilod, add fel a hirdetésed, hogy a munkaadók rád találhassanak, felvehessék veled a kapcsolatot ajánlataikkal!

Álláshirdetés feladása profi módon – ingyenes marketing tippek, ötletek

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Top