For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
Szezonális munkalehetőségek, idény jellegű alkalmi munkák, állások jó kereseti lehetőséggel

Szezonális munkalehetőségek, idény jellegű alkalmi munkák, állások jó kereseti lehetőséggel

A szezonális munkának megvan a feelingje… ledolgozik az ember egyszerre több hónapot, általában szabadság nélkül, 1 szabadnappal hetente, majd 1-2 hónapot pihen keresztbe tett lábbal: ilyenkor lehet költeni! Van is miből, mert a szezonális munkákat általában jobban megfizetik, mint az egész éves bejelentett munkaviszonyt. Legtöbbször téli- és nyári szezonról beszélünk, a tavasz és az ősz a pihenés évszaka…

A szezonmunkák turizmushoz vagy mezőgazdasághoz kapcsolódnak. Ezek egyik évszakról a másikra megnövekedett munkaerőt igényelnek.

Nyári szezonális munkalehetőségek

A hazai és a külföldi nyári szezonmunkák is nagyon népszerűek, sokban hasonlítanak egymásra: végre meleg van, sok a turista a vízpartokon, a természetben és a városokban is egyaránt. A gyerekeknek nincs iskola, a tanárok nem dolgoznak, egyszerűen több idejük és kedvük van az embereknek kimozdulni otthonról a jó időben.

Balatoni munka

Évről-évre egyre több a betöltetlen állás a Balaton-parton, ami ahhoz vezetett, hogy vannak büfék, amik azért nem nyitnak ki, mert nincsen személyzet és vannak apartmanok, melyeket azért nem adnak ki, mert nincs ki takarítsa. A helyzet iróniája, hogy egyre több a turista. A probléma orvoslására sokkal több állást kínálnak szállással, valamint az átlag órabér is megemelkedett. Balaton-parton dolgozni jó munkalehetőség, a legkeresettebb pozíciók: mosogató, pultos, báros, felszolgáló, pincér, kisegítő személyzet, kézilány, takarító, recepciós, szakács, gondnok, portás, eladó, kölcsönzős, hostess, fagylalt/kukorica/vattacukor árus, animátor…

Építőipari munkalehetőségek

Ezen a szakterületen évek óta hatalmas a munkaerőhiány, jó eséllyel lehet elhelyezkedni hazánkban és külföldön is. Szakma nélkül is el lehet helyezkedni építőipari segédmunkásnak, illetve több vállalkozó kínál betanítást is a jelentkezőknek. Az építőipar tavasztól-őszig dübörög!

Tábori munka

A nyári tábori munka tanároknak, edzőknek, animátoroknak, fotósoknak, videósoknak, backoffice-munkatársaknak és szakembernek kínál pénzkereseti lehetőséget országszerte, de főként a Balatonon és Budapesten.

Külföldi vendéglátós szezonmunka

Ausztria, Olaszország, Németország és még sok más környező ország szívesen alkalmaz magyar személyzetet vendéglátásban. Lehet az hotel, bár vagy étterem, a legkeresettebb pozíciók: felszolgáló, konyhai kisegítő, szobalány, házmester, szakács. Itt sok pénzt lehet keresni, rövid idő alatt: fizetésedet csaknem teljes egészében félre tudod tenni (1200-2000 euro), nem kell semmire sem költened.

Érdekelnek a külföldi munkalehetőségek? Nézz szét az oldalunkon az aktuális külföldi állásajánlatok között!

Hajós munkák folyami vagy óceánjáró hajón

Ha van biztos nyelvtudásod, szóba jöhetnek a hajós munkák is. Az interjúztatás a nyári szezonra már tavasszal elkezdődik (május környékén). A következő munkapozíciókba keresnek leggyakrabban: recepciós, éjszakai recepciós, szakács(minden poszt, konyhai kisegítő, szobalány, mosodás, felszolgáló, bárfelszolgáló, maitre’d, fodrász.

Gyümölcs-és zöldségszedés

Vagy egyéb mezőgazdasági nyári munka is jól fizet, lehet például szemezés, betakarítás, állatgondozás. A munka mennyisége miatt szinte senkit nem utasítanak vissza. Körülbelül két hónapos intenzív munkavégzéssel kezdőként fél-, de gyakorlott gyümölcsszedőként akár egymillió forintnak megfelelő összeget is meg lehet keresni.

Téli szezonális munkalehetőségek

Ausztriai síparadicsomokban

Bár a nyári szezonban is keresnek alkalmazottakat a kerékpáros turizmus fellendülésének hála, télen dübörögnek igazán a síparadicsomok. Hüttékbe, szállodákba, éttermekbe, bárokba december elejétől már várják pultos, recepciós, reggeliztető, felszolgáló, konyhai kisegítő, szobalány, házmester, szakács, cukrász, síoktató, animátor munkakörbe a munkavállalókat. A szezon vége április.

Hajós munkák folyami vagy óceánjáró hajón

Télen is népszerűek a hajós munkák. Ha folyami hajóra jelentkezel, a munka időtartama 2-6 hét, november végétől január elejéig tartó időtartamra (szerződés hossza az adott hajó téli menetrendjétől, és az időjárástól függ), ezek az “adventi utak”, “szilveszteri utak”. Amennyiben az óceánjáró hajózás vonz, itt általában 6 hónapra adják a szerződéseket, a kettő között van pár hét, hónap pihenés.

Folyami hajós pozíciók: felszolgáló, bárfelszolgáló, szobatakarító, szakács/chef de partie, demi chef de partie, junior cook, recepciós, fodrász, pék.

Óceánjáró hajón ezek mellett a következő munkakörökbe is keresnek: bártender, supervisor, kaszinós, fotós, masszőr, zenész, shop bolti eladó.

Inkább a beugrós munkalehetőségek érdekelnének? Ez a cikk segíthet pozíciót választani:

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Top