For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.

Állásinterjú

A kiválasztási folyamat legfontosabb momentuma az állásinterjú, a szóbeli megmérettetés. Előtte készüljünk föl a leggyakoribb állásinterjú kérdésekre:

  • Miért pályázta meg az állást?
  • Mit tud cégünkről?
  • Mivel tudna hozzájárulni vállalkozásunk sikeréhez?
  • Mit emelne ki korábbi tapasztalatai/ sikerei közül?
  • Miért távozott előző munkahelyéről?
  • Mit tart erősségének és mit gyengéjének?

Egyre gyakoribb a telefonos állásinterjú. Ennek célja lehet adategyeztetés, vagy előzetes szűrés. A HR-es telefonon könnyen kiderítheti nyelvtudásunkat, első benyomást szerezhet kommunikációs készségünkről, fellépésünkről és pályázásunk komolyságáról. Főként a multik használják szóbeli kiválasztásra a csoportos állásinterjú módszerét, amelyet a szaknyelvben Assessment Centernek hívnak. Ebben a műfajban több pályázónak csoportosan kell megoldania a kapott feladatot. Külsős szakértők nézik és értékelik a csoportmunkát, a csapatban betöltött szerepeket, a kommunikációs készséget, a rámenősséget.

Az állásinterjú sikeres kimeneteléhez elengedhetetlen az alapos felkészülés. Hogy ez mit is jelent?

Tudnunk kell, hogy mit akarunk és mit nem. Pontosan tisztázzuk magukban, hogy mik az igényeink a munkával kapcsolatban. Mire vágyunk, miben kötnénk kompromisszumot és mibe nem.Ismernünk kell a céget, ahova megyünk. Készüljünk fel belőle úgy, mintha csak dolgozatot írnánk. Tudnunk kell mivel foglalkoznak, milyen termékeik és szolgáltatásaik vannak, mi a piaci helyzetük stb.

Tájékozódjunk az elnyerni kívánt állásról is előzetesen. Ha az állást fejvadászon keresztül nyertük el, ő pontosan fel fog készíteni minket ezekről, mindenben segítséget nyújt.Ha lehet, tájékozódjunk arról is, ki a döntéshozó, kivel fogunk találkozni.Vigyük magunkkal az önéletrajzunkat és motivációs levelünket is, mi több, tanuljuk meg az önéletrajzunkat! Minden évszámot tudjunk fejből!

Az állásinterjúra érkezzünk pontosan, a késés nagyon rossz pont. Néha, még kisebb késésnél is előfordulhat, hogy azonnal megköszönik a részvételünket. Ápolt megjelenés kötelező. Öltözékünkben szolid eleganciát képviseljünk. Ne legyünk hivalkodóak, feltűnőek. Kerüljük a túlzott mennyiségű parfümöt. Pihenjük ki magunkat, interjú előtt együnk, igyunk, hogy teljes legyen a komfortérzetünk.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kenyérkereső Blog

Blog

Keresés kulcsszóra a weboldalon

Legfrissebb Hirdetések
Top