For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.

Kenyérkereső

A kenyérkereső az a személy, aki megkeresi a pénzt, hogy eltartsa a családot. Jövedelme a családfenntartás alapvető szükségleteinek kielégítésére szolgál, annak elsőszámú forrása.

Kenyérkereső szinonimái: pénzkereső, dolgozó, eltartó, munkás, alkalmazott, foglalkoztatott.

A kenyérkereső modell egy elméleten alapul, miszerint a család megélhetését a kenyérkereső teszi lehetővé. A kenyérkereső a család egy tagja, aki megkeresi a pénzt, hogy támogassa a többi családtagot. Hagyományosan a kenyérkereső otthonán kívül dolgozik és biztosítja a családjának a mindennapi betevőt, míg az eltartott a családi otthonban marad és a gyermekekről valamint az idősekről gondoskodik.

Kenyérkeresőnek, családfenntartónak lenni nem választás kérdése – főként napjaink kihívásokkal teli, nehéz körülményei között nem az. A bizonytalan munkaerőpiaci helyzet, a válások valamint az egyedülálló szülők számának növekedése és a gyakorlat, hogy egy szülő otthon marad a gyermekkel mind tényezői az egy jövedelmen alapuló háztartásnak. Még a legtöbb két kereseten alapuló háztartásnak sem mindig sikerül több bevételt keresnie, mint amennyi költséget generálnak, hát még milyen nehéz dolga van a család egyedüli pénzkeresőjének!

Kenyérkereső Blog

Blog

Keresés kulcsszóra a weboldalon

Legfrissebb Hirdetések
Top